ул. Тошо Стайков 8, гр. Велинград

Делнично СПА бягство

Откъснете се от ежедневието и резервирайте мечтаното Делнично СПА бягство за двама.

 
Изберете най-подходящият СПА пакет за Вас и му се насладете заедно с любим човек.

Пакет „Релакс“:

 Ден 1 – Подводно струев масаж (40лв.) + Частичен масаж (30лв)

Ден 2 – Арома терапия(70лв) + подарък вана „Клеопатра“

Пакет „Детокс“: 

Ден 1 – Подводно струев масаж(40лв) + ПОДАРЪК Кална апликация на цялото тяло

Ден 2 – Меден масаж(60лв) и  Терапия „Презареждане“

Пакет „Лукс“:

Ден 1 – Турски масаж(79.99лв) + подарък арганова грижа за косата

Ден 2 – Терапия „Бяла магия“ на цяло тяло (79.99лв) +  неустоим чар терапия за лице (70.00лв)   

Цената е пакетна на помещение (2 възрастни) и включва: две нощувки, две закуски на блок-маса, СПА процедури за двама от избрания пакет, ползването на вътрешен и външен топъл минерален басейн, джакузита навън, контрастни топила, фитнес, сауна, турска и парна баня, паркинг, интернет, застраховка, ДДС. В цената не е включен туристически данък, който е 2.02 лв. на човек за нощувка

Научете повече за СПА хотел "Двореца"

Минералната вода - лек за много болести

Водата на Велинград съчетава лечебните свойства
на редица други наши балнеологични дестинации. Тя е лек за проблеми,
свързани с периферната нервна система. Особено добре повлиява също и оплаквания, свързани с опорно-двигателния апарат като шипове и артрити, препоръчва се и при травми – счупвания на кости, навяхвания и изкълчвания. Съставът на водата влияе положително и на състояния на обменната и ендокринната система като диабет, подагра и затлъстяване. Целебен ефект има и за хора с проблеми на сърдечно-съдовата система, затова се препоръчва на пациенти с високо кръвно налягане и атеросклероза, например.

Масажите - удоволствието, което лекува

Масажите днес са синоним на грижа за себе си, почивка, време за пълно отпускане и приятно преживяване. Освен че доказано ни помагат да се освободим от стреса, който причинява сериозни здравословни проблеми, масажите носят и много други ползи на организма.
Те ефективно се справят със схващания и болки в мускулите. Могат да се прилагат още за поддържане на мускулния тонус, възстановяване на мускулите и предотвратяване на мускулна треска. Масажите допринасят за подобряване на кръвообръщението в цялото тяло и за подсилеваане на имунната система. Изследвания са доказали, че действат благоприятно срещу депресия, безсъние, напрегнатост, подобряват състоянието на сърдечно-съдовата и нервната система. Освен това е добре известно, че масажите имат и чисто разкрасителни свойства – допринасят за по-доброто състояние на кожата и за поддържане на младежкия й вид.

Алпийската железница на Балканите

Освен минералната вода в емблема на града се е превърнала и теснолинейката, която минава през него. Наричат я „алпийската железница на Балканите”. Дължината на маршрута й е 125 км. Ако решите да се возите между двете й крайни точки, се пригответе за 5-часово пътуване заради тежкия планински терен, но и за омайваща красота. Предприемете ли това приключение, ще го помните дълго заради разнообразието от живописни гледки, десетки мостове и 35 тунела. Ще помахате на Родопите, Рила и Пирин и ще заредите сетивата си с красота.

Клептуза - любимо място за почивка

Велинград е прекрасно място за тези, които искат да заменят натоварването на делника със зеленината на природата. Един от символите на града е най-големият в България карстов извор – Клептуза. Част от водите на извора пълнят красиво езеро – любимо място за почивка и наслада както на жителите, така и на гостите на Велинград. Районът е защитена природна местност, в която можете да видите огромен брой растения, а основният дървесен вид – черният бор, осигурява прохлада и сянка на почиващите. Забавление за деца и възрастни са водните колелета, които можете да покарате във водите на красивото езеро.