ул. Тошо Стайков 8, гр. Велинград

История

СПА хотел Двореца

Благодарим на Исторически музей-Велинград за историческите данни и снимки.

Град Велинград възниква от сливането на селата Чепино, Лъджене и Каменица. Скоро след създаването си, новият град започва бързо да се развива, включително като курортен център. От тук започва и историята на СПА хотел „Двореца”.

„Двореца” е една от първите сгради, чието строителство започва след възникването на Велинград. Първоначалното ѝ предназначение е балнеохотел на професионалните съюзи в България. Откриването на балнеохотела е през 1952 година.

Любопитен факт е, че самото име „Двореца”, което е запазено и до днес, го дават именно почиващите в комплекса. Туристите съвсем естествено започват да наричат хотела така.

След политическите промени в България през 1989 г., Велинград
продължава да се развива като курорт, благодарение на изключителното си богатство от минерална вода. „Двореца” се превръща в съвременен и луксозен СПА хотел, който се гордее със СПА услугите, които предлага, с целогодишно топлите си минерални басейни, контрастни топила и джакузита.
  
В СПА хотел „Двореца” са съхранени елементи, които свидетелстват за дългата история на хотела и за това, че той е бил не само първият хотел във Велинград, но и една от първите сгради, след сливането на трите села в град. Тези елементи могат да се видят както по фасадата, така и в интериора на хотела.
  
За нас, екипа на СПА хотел „Двореца”, е удоволствие, че можем да предложим на гостите си първокласно обслужване, благотворните ползи на минералната вода и релаксиращото действие на боровия парк, разположен в непосредствена близост.
 
 

Отзиви от наши гости:

Desislava Ilieva
Desislava Ilieva
Прочетете повече
"Прекрасно място за почивка.Минералната вода в комплекса е разпределена за всеки вкус от 35 до 42 градуса. Персоналът е любезен и отзивчив. Кухнята е добра и разнообразна. Спа центъра предлага разнообразни процедури, които горещо препоръчвам."
Krasimir Kirkov
Krasimir Kirkov
Прочетете повече
"СПА хотел на високо ниво - изключителна чистота, вежлив персонал, много добра храна, целогодишно работещи външни басейн, горещи топила и топли джакузита, топъл вътрешен басейн и добра СПА зона."
 Nadeto
Nadeto
Прочетете повече
"Много мило и любезно обслужване , много е чисто и уютно . И много ,много красиво местенце. Препоръчвам"
Daniela Markovich
Daniela Markovich
Прочетете повече
"Прекрасно, уникално, страхотен амбиент, обслужване, кухня превъзходна, а спа процедурите са извънредни. ❤️"
Анелия Тодорова
Анелия Тодорова
Прочетете повече
"Много хубав хотел, много ни хареса! Всичко беше на ниво! Много чисто и приятно. Много топло навсякъде и уютно. Храната беше също много добра! Персонала е много мил и любезен! Благодаря на всички, на целия персонал, за приятния престой и че направихте празника ни прекрасен!"
Reni Ivanova
Reni Ivanova
Прочетете повече
"Хотелът е Дворецът, влизаш в него като в приказка и се чувстваш принцеса! Елегантно посрещане, мигновено настаняване, професионално обслужване. А спа центъра, прекрасната градина, осеяна с басейни, топила и уютни места за почивка е само допълниние към всичко, което се прави в името на гостите. Благодаря на целия екип за чудесната ни почивка, беше кратка, но ще се поправим!"
Предишна
Следваща