ул. Тошо Стайков 8, гр. Велинград

Еко рали

Целта на провеждане на ЕКО ралито е да популяризира новите технологии в автомобилите, предназначени да пестят енергия, и да излъчват по-малко възможни количества замърсители и вредни газове. Също така се цели да се насърчават водачите, да променят навиците си на управление на автомобила, като се даде приоритет на опазване на околната среда и устойчивостта на транспортния сектор чрез използване на алтернативни горива и електрическа енергия.

Във Еко рали купата има конкуренция, изразена чрез класиране, въз основа на което се разпределят точки . Има и други класирания по преценка на организатора, които насърчават новите технологии и еко управлението на автомобила.

Основното изпитание за което се отпускат точки за класиране, е оценката на способността да се спазва часови график за цялото състезание, който е посочен от организатора. Това се изразява в идеално време за преминаване на автомобилите от една контрола до друга, а освен това изпитание е и способността да се управлява автомобила през целия маршрут на ралито с постоянна зададена скорост и спазване на всички условия, наложени от организатора.

Вторично изпитание е оценката да управляваш автомобила през целия маршрут на ралито, използвайки най-добра техника за екологично управление на автомобила и най-икономично разходване на гориво. Производителите могат да тестват и да покажат новите си технологии, насочени към по-ниска консумация на енергия.

Важно е да се подчертае, че ЕКО ралито не е състезание за „скорост“ и че не е необходимо специално оборудване за безопасност на автомобили и екипажи. Всички електроавтомобили с алтернативно гориво трябва да са официално регистрирани , да могат да се движат по пътната мрежа на страната и да са предназначени за всекидневна употреба,  за да могат да участват в ралито.

Направете своята резервация:

Цената е пакетна за един/двама възрастни в помещение и включва: две нощувки, две закуски, два обяда, две вечери, ползването на вътрешен и външен минерален басейн, външни джакузита и контрастни топила с минерална вода, фитнес, сауна, турска и парна баня, паркинг, интернет, туристически данък, ДДС и застраховка./ В цената не е включен туристически данък, който е 2.02 лв. на човек за нощувка / В цената НЕ Е ВКЛЮЧЕНА таксата за участие в ралито на стойност 150лв. Тя може да се заплати по банков път: На екипаж-такса участие 150.00лв.+ 20.00лв. лиценз на пилот и 20.00лв. лиценз на навигатор. Таксата може да се заплати по банков път: BG89STSA93000019180335 STSABGSF ДСК СК"ИнтерспиидНГ" ДЕЦА ДО 6 год. се настаняват безплатно на допълнително легло! Допълнително легло за дете между 6 и 12 г. в двойна стандартна стая или двойна LUX стая – 25 лева. / на база закуска / Допълнително легло за дете между 6 и 12 г. в двойна стандартна стая или двойна LUX стая – 40 лева. / на база закуска и вечеря / Допълнително легло за възрастен или дете над 12 години в двойна стандартна стая или двойна LUX стая – 50 лева. / на база закуска / Допълнително легло за възрастен или дете над 12 години в двойна стандартна стая или двойна LUX стая – 80 лева. / на база закуска с вечеря / Деца от 6 до 12г. ползват 50% отстъпка от цената за нощувка при настаняване на редовно легло.

Церемониален старт

Тържествената церемония ще се проведе в петък, 30-ти септември, 2022 в 16:30 ч. в София. Всички екипажи, допуснати до участие трябва да се представят с автомобила си на тържествената церемония, по часови график, облечени в спортно облекло.

Всички автомобили ще бъдат представени според стартовия лист. Екипажите, не явил се на тържествената церемония, ще бъдат санкционирани.

 

Старт

Място: София, Площад Александър Батенберг I

Дата: 30 септември, петък 2022

Време: 16:30ч

 

ПЪРВИ ЕТАП

Място: Велинград, Хотел Двореца

Дата: 01 октомври , събота 2022

Време: 08:30ч

 

ВТОРИ ЕТАП

Място: Велинград, Хотел Двореца

Дата: 01 октомври, събота 2022

Време: 16:30ч

 

Място: Велинград, Хотел Двореца

Дата: 02 октомври, неделя 2022

Време: 08:30

По маршрута на ралито, екипажът трябва стриктно да спазва законите за движение по пътищата. Всяка секция от часовия график е съобразена с позволената средна скорост за движение по пътищата и е отбелязана в пътната книга. Екипажите са длъжни да се съобразяват  с написаното в пътната книга и да знаят, че при неспазване на информацията в нея ще бъдат санкционирани, а може и да бъдат изключени от състезанието.